habermelegi.com: BAĞIRSAKLARINIZIN SAĞLIKLI ÇALIŞMASININ İPUÇLARI

22 Mayıs 2017 Pazartesi

BAĞIRSAKLARINIZIN SAĞLIKLI ÇALIŞMASININ İPUÇLARI

Bağırsaklarınızın Sağlıklı Çalışması İçin Neler Tüketmelisiniz?


Bağırsakların düzgün çalışması ve tüm görevlerini yerine getirmesi insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. 

Genellikle insanların bağırsakları olumsuz bir etkenle ya da olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmadıkça düzgün ve oldukça düzenli bir şekilde çalışmaktadır. Toplumumuzda genelde sindirim sistemi hastalıkları çok yaygındır.İnsanların bazı zamanlarda insanların tükettiği yiyecekler ve içecekler yüzünden bağırsakların çalışma hızı yavaşlayabilir ya da buna benzer bazı farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu duruma engel olmak ya da önlemek de aslında genel olarak yine bizim elimizdedir. Yediklerine ve içtiklerine gerçek anlamda sürekli olarak dikkat etmekte olan insanlarda çoğu zaman bu ve bunun gibi diğer sorunlar ortaya çıkmamaktadır.

 Peki bağırsaklarımızın sağlıklı çalışması  ve sindirim sistemi  hastalıklarına karşı önlem almak için nasıl yiyecekler tüketmeliyiz? Herkes tarafından sürekli olarak merak edilmekte olan bu sorunun cevabını isterseniz gelin hep beraber bir göz atalım ve inceleyelim.

Bağırsakların sağlıklı ve hızlı bir şekilde çalışması için hangi yiyecek ve içecekleri tüketmemiz gerekir?


Bağırsakların düzenli olarak, sağlıklı bir şekilde çalıştığının en önemli belirtileri tuvalete normal aralıklarla çıkmak, yemeklerden sonra gaz ya da şişkinlik durumlarının yaşanmaması ve kabızlık gibi sorunların yaşanmamasıdır.  Fakat eğer sizler bu durumlardan herhangi bir tanesini yaşıyor iseniz; o zaman bağırsaklarınız düzgün çalışmıyor diyebiliriz. Bu duruma engel olmak amacı ile günde yaklaşık olarak 25 ya da 35 gram kadar lifli besinler tüketmek gerekir.Lif içeren besinler bağırsakların düzenli ve sağlıklı  şekilde çalışmasını sağlamaktadır. 

Bunun yanı sıra gün içerisinde yaklaşık olarak en az 2.5 litre olmak şartı ile bol bol su içmek ya da sıvı tüketimi de bağırsakların ayrıca bir de sindirim sisteminizin düzenli olarak çalışmasını sağlayacaktır. 

Ayrıca mercimek, fasulye, bakla, nohut, soya, yer fıstığı, barbunya, bezelye ve bulgur gibi bakliyat çeşitlerini tüketmek de bağırsakların çalışmasını düzene sokmaya oldukça yardımcı olacaktır. Baklagiller yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların düzgün çalışmasına fayda sağlarken aynı zamanda da sindirim sisteminin de çalışmasını düzene sokmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkkür ederiz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top