habermelegi.com: KADINLARIN AYRILIK SONRASI PSİKOLOJİSİ

23 Mayıs 2017 Salı

KADINLARIN AYRILIK SONRASI PSİKOLOJİSİ

 Kadınların ayrılık sonrası psikolojisi

Ayrılıklar, herkes için her zaman hayat boyunca yaşanacak en zor durumlardan bir tanesidir. İkili ilişkilerde özellikle kadınlar ayrılığı ilk günlerde daha da zor yaşar, daha geç kabullenir.



 İki insanın birlikteliğinin ayrılıkla sonuçlanması üzücü olduğu kadar da gerçekten zor bir durumdur. Haftalar, aylar ve hatta seneler boyunca birlikte olduğunuz, her sırrınızı ona anlattığınız, her gün saatlerce konuştuğunuz, her aktiviteyi beraber yaptığınız ve her an ne olursa olsun yanınızda olan insanın artık yokluğu durumu; asla kolay atlatılacak bir durum değildir. 


Beraber güldüğünüz, ağladığınız, en ufak şeyleri bile ona anlatmadan gün geçiremediğiniz bazı zamanlar kardeşiniz, bazı zamanlar dostunuz ve hatta bazı zamanlarda da tek başına aileniz olan sevgilinizden ayrılmak; yalnızca o kişiden değil diğer tüm alışkanlıklarınızdan, yaptıklarınızdan ve günlük rutinlerinizden de ayrılmanıza neden olmaktadır. Bu yüzden ayrılık her zaman çok zor olacaktır. 

Kadınlar ve erkekler her zaman ayrılık sonrasında farklı tepkiler göstermektedir. Kadınların ayrılık sonrası psikolojisi hakkında biraz konuşacak olursak neleri gözlemleyeceğimize hep birlikte göz atalım.

Ayrılık sonrasında kadınların davranışları ve psikolojisi:



Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ayrılık yaşayan kadınlar ilk zamanlarda erkeklere göre daha fazla tepki göstermektedir. Bunun aksine erkekler ise zaman geçtikçe ayrılığın farkına varıp, daha sonra tepki göstermektedir. 

Kadınlarda ayrılık sonrası iki farklı tepki gözlemlenmektedir:
Bunlardan birincisi içe kapanmak, sürekli ağlamak ve depresyon belirtileri göstermektir. Bu tip ayrılık sonrası tepki veren kadınlar genellikle romantik filmler izler, sosyal medya hesapları üzerinden sürekli olarak üzüntülü ve iğneleyici paylaşımlar yapar.
İkincisi ise kendini dışarı bırakmak, arkadaşlarla vakit geçirmek ve unutmaya çalışmaktır.

 Aslında bu davranışlar incelendiği taktirde iki tarafın da neredeyse aynı zamanlarda ayrılık acısını atlattığı ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden kadınlar ayrılığa her ne şekilde tepki verirse versin sonunda unutmak mümkün olmaktadır. 

Bu yüzden sizlere verebileceğimiz en faydalı ve en doğru tavsiye ayrılık sonrasında kendinizi yıpratmamanız, olayları akışına bırakmaya çalışmanız olacaktır. Eğer uzun süre sonunda hala aynı şekilde davranışlara devam ediyorsanız ve psikolojiniz de eskiye dönmediyse bir uzmandan yardım almakta fayda olacaktır. Çünkü ayrılık her insan için çok zor ve atlatması o kadar güç bir deneyimdir. 

Ayrılık Acısı Nasıl Unutulur?


Birçok kadın ayrılık yaşadıktan sonra kendini rahatlatmak için hiç şüphesiz ki kendini çikolataya ve şekerli yiyeceklere verir. Ancak bu çokta doğru değildir. Çünkü ilerleyen süreçte fazla kilolarınız ile başınız derde girecektir. Yapmanız gereken eski sevgilinizle olan ortak arkadaşlarınızla daha az görüşmek ve kendinizi sevgiliniz olmadan bir sosyal yaşama alıştırmak olmalıdır. Çünkü ortak arkadaşlar ile buluştuğunuz da sürekli olarak eski sevgilinizden konuşmak sizi yoracak ve üzecektir. Okumadığınız kitapları okumak, en sevdiğiniz müzikleri dinlemek, sinema veya tiyatroya ilgi duymak ve en sevdiğiniz hobinizi geliştirmek size bu süreçte oldukça yardımcı olacaktır.

Ayrılık Acısı Ne Zaman Geçer?

Her kadın ayrıldıktan sonra yaşadığı acının hiç geçmeyeceğini ve en büyük acısı olduğunu düşünür. Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Çünkü bu düşünceleri aşık olduğu insandan ayrılan herkes yaşıyor. Peki yaşıyorsa bu ayrılık acısı ne zaman geçiyor? Sorunun cevabı aslında sizde gizli. Siz kendinizi ne kadar hızlı hayata adapte ederseniz o zaman geçer. Genellikle yaşadığımız acı 2 haftada biter. Ancak bu süreyi uzatan bizlerin düşünceleridir. Sizde ipleri elinize alın ve acılarla vedalaşın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkkür ederiz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top