habermelegi.com: YENİ TREND:UYUYARAK KİLO VERMEK!

18 Mayıs 2017 Perşembe

YENİ TREND:UYUYARAK KİLO VERMEK!


Yeni Trend:Uyuyarak Kilo Vermek


Günümüz insanlarının en çok karşılaştığı ve en çok şikayetçi olduğu durumlardan biri fazla kilolardır. Fazla kilolar, insanı görünümünden dolayı mutsuz edip depresyona sürükleyebilir. Bununla birlikte, fazla şişmanlığın ya da obezitenin asıl etkisi sağlığadır. Obezite, birçok hastalığa davetiye çıkartır. 


Kalp krizi, çeşitli damar rahatsızlıkları, eklem problemleri, karaciğer yağlanması gibi problemler, fazla kiloyla doğrudan ilişkilidir. Bu yüzden, her yeni gün yüzlerce insan kilo vermek için diyetisyene başvurmakta, diyet listelerine başlamaktadır.

 Televizyonlarda her gün doktorlar ve diyetisyenler, kilo problemi olan insanlar için sağlıklı kilo verme  için çeşitli kilo verme yöntemleri anlatmakta,kitap raflarında ise  sürekli yeni kilo verme  teknikleri ile  ilgili diyet kitaplar piyasaya çıkmaktadır. 

Son zamanlarda diyet konusunda en çok üzerinde durulan sağlık konularından birisi de uykudur. Uykunun kilo verdirip verdirmediği konusunda toplumda büyük bir merak vardır. Uyurken kilo vermek konusunu bilim adamları için bir araştırma konusu olmuştur.

Doğru oranda uyku kilo verdiriyor!

Uyku ile ilgili söylenebilecek en doğru şey, diyet sürecinin tamamında olduğu gibi uykunun da doğru miktarda uygulanması gerektiğidir.  Araştırmalar şunu net şekilde ortaya koyuyor; doğru miktarda ve doğru zamanda alınan uyku kilo vermeye ciddi şekilde fayda sağlıyor. Fakat, düzensiz şekilde uyunduğunda veya gereğinden az uyunduğunda, vücut metabolizmanın olduğundan daha yavaş çalışmasına neden oluyor ve kilonun vücutta tutulmasına yol açıyor. 

 Eğer uyku saatiniz 7,5 saat civarıysa, bu süreyi yarım saat daha uzatıp 8 saat uyumaya başlayınca aşırı hızlı şekilde kilo vermeye başlamanız gibi bir durum tabii ki söz konusu değil. Fakat günün yanlış saatinde ve 4-5 saat uyuyorsanız, bunu 8 saatlik doğru bir gece uykusuyla değiştirdiğinizde, kilo verme sürecinizin hızlandığını göreceksiniz. 

Bu durum, vücudumuzda ki hormonlarla ilgilidir. Ne zaman yemek yememiz gerektiğine karar veren hormonun adı gherlindir. Bu hormon, az uyku uyunduğunda daha fazla salgılanmaya başlar ve bu durum da yemek yeme isteğini artırır.  Bu durum da vücutta kilo artışına neden olur.

 Fazla kiloların en büyük nedenlerinden biri, fazla yemek yemekle birlikte düzensiz yaşam tarzıdır. Düzenli bir yaşam tarzı, vücuttaki kiloların daha kolay şekilde azalmasını sağlar.  Düzenli hayat tarzının en önemli parçalarından birisi de doğru miktarda ve doğru zamanda alınan uykudur.

Maalesef kilo verme uğruna insanlar aceleci davranmaktalardır . En hızlı kilo verme arayışı içerisinde olup, sağda solda gördüğü,duyduğu veya okuduğu en hızlı kilo verme yöntemleri adı altında  bilinçsizce uygulamaktadır.Bu durum çoğu zaman kişinin sağlığını ciddi boyutta tehlikeye atmaktadırlar.

Unutulmamalıdır ki, en hızlı kilo verme yöntemleri (adı ne olursa olsun) kilo verme uğruna ciddi sağlık problemlerinize sebebiyet verebilir. Kilo verme, kişiye has özel hazırlanan diyet reçeteleri ile diyetisyenler tarafından hazırlanarak uzman kontrolünde bilinçli bir şekilde uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkkür ederiz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top