habermelegi.com: DOĞUMDAN SONRA KİLO VERMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

24 Mayıs 2017 Çarşamba

DOĞUMDAN SONRA KİLO VERMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Doğumdan Sonra Kilo Vermek İçin Neler Yapılmalıdır?

              
Küçük yaştaki kızlarda evcilik gibi oyunlar oynar iken bile sürekli olarak görülmekte olan bebek sahibi olma isteği, her kadının doğuştan, doğal olarak içerisinde bulunan içgüdüsel bir davranıştır. 

Her kadının içerisinde annelik iç güdüsü ve anne şefkati bulunmaktadır. Hal böyle olunca da bebek sahibi olmak istememek elde değildir.



 Birbirini severek hayatlarını birleştirmeye karar veren insanlar, daha sonra yuvalarına bir neşe; hayatlarına bir orta isteyince çocuk sahibi olmak ister. Bir çocuk sahibi olmak, dünyada hayat boyunca insanın başına gelebilecek olan en güzel olaylardan hiç şüphesiz bir tanesidir. Anne adayları daha hamileliğin ilk günlerinden itibaren bebeklerine büyük özen göstermeye, her şeyini bebeğine göre ayarlamaya başlar. Hayatının odak noktası olacak olan yavrusuna daha doğmadan şefkat ve sevgi besleyen anne adaylarının yalnızca dert ettiği tek ve oldukça büyük bir sorun vardır. Hamilelik süresi boyunca ve doğumdan sonra alınmakta olan kilolar… 


Her anne adayının hamilelik söz konusu olunca endişe edeceği tek konu kilo sorunudur. Fakat bu sorun kafaya takıldığı kadar da büyük sorun yaratacak bir problem değildir. Bu sorunun birçok farklı yönde çözümü de bulunmaktadır. İsterseniz anne adayları tarafından oldukça fazla miktarda merak edilmekte olan konulardan hamilelik, hamilelik sonrası ve doğum sonrası kilolardan kurtulmak için neler yapılmalıdır sorusunun cevabına gelin hep birlikte bir göz atıp inceleyelim.

Doğum sonrası alınmakta olan kilolardan kurtulmak için neler yapılması gerekir?

               
Öncelikli olarak neredeyse tüm anne adaylarının en büyük sorunlarından bir tanesi olan kilo probleminin çözümsüz olmadığını belirtmekte büyük fayda olacaktır. Doğum sonrası alınmakta olan kilolardan kurtulmak için doktorunuz ile birlikte hazırlayacağınız hafif bir diyeti düzenli olarak uygulamanız gerekmektedir.

 Bunun yanı sıra düzenli olarak yapacağınız egzersizler de aldığınız kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Fakat bu egzersizler ve bu diyeti uygulamaya doğum sonrasında hemen başlamamanız gerekir. Doğumdan hemen sonra spora ve egzersizlere başlamak sağlığınız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden doğumdan yaklaşık olarak 1 ya da 2 ay sonra başlamanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkkür ederiz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... back to top